След полицейска проверка на инцидента вчера, когато Кирил Рашков нападна журналистите Радко Паунов от в. "24 часа" и Ваня Драганова от в. "Преса", случаят е предаден на прокуратурата и тя трябва да реши дали има достатъчно данни за престъпление и съответно да търси наказателна отговорност.

Получили сигнал от съседи на Рашков за неправомерно влизане в имота им, журналистите отиват на мястото - центъра на Пловдив до хотела, в който фамилията наскоро се настани и започват да снимат събралите се хора. Тогава Кирил Рашков ги напада, дори започва да души Радко Паунов. Успоредно с това подава сигнал до МВР, че е тормозен от тях. Никой от събралите се хора наоколо не е помогнал на журналистите, сега се очаква да се намерят свидетели за инцидента.

Пловдивчани се опасяват, че в центъра на града се заражда основание за конфликт, подобен на този в Катуница, откъдето фамилията бе изгонена на цената на силни вълнения и смърт на млад човек. Не е ясно как е дадено разрешение за промяна на предназначение на сградата, която е строена за хотел, впоследствие променена за офиси, а сега вече е жилищна. Знае се само, че разрешението е дадено от ДНСК- София. Улицата пред нея вече е задръстена от коли на фамилията, които често окупират и близката градинка.