YouTube обяви плановете си да пусне платена музикална услуга. От компанията заявиха, че си партнират със стотици водещи и независими музикални продуцентски компании относно стартирането на такава платформа, предаде „Ройтерс

Новината идва малко след като се появиха слухове, че YouTube ще блокира от сайта си хиляди видеоклипове на музикални лейбъли, освен ако не подпишат новите условия за присъединяване към платената версия.

От сайта отказаха да коментират условията по сделките си с компаниите, но заявиха, че новата услуга ще донесе свежи приходи за музикалната индустрия.

„Добавяме опция за абонамент за музика в YouTube, за да донесем на партньорите ни допълнителни приходи, освен милионите, които сайтът им генерира всяка година“, се казва в изявлението на платформата за видеосподеляния.

Очаква се платената услуга да стартира в края на лятото. Според запознати тя ще позволява на потребителите да слушат музика без никакви реклами. Сред другите възможни функции са слушане на музика офлайн и възможност за слушане на целия албум на изпълнител, а не само отделни негови песни, както е в момента ситуацията в YouYube.