Актрисата Мерил Стрийп ще изиграе Мария Калас в нов филм.

64-годишната актриса се е съгласила да изиграе оперната легенда в "Майсторски клас". Филмът е по пиесата на Терънс Макнали за легендарната оперна дива, която преподава в музикалното училище "Джулиард". Действието на филма се развива през 1971 г.

Според вестник "Ню Йорк Пост" режисьор ще бъде Майк Никълс, който е работил с Мерил Стрийп по филмите "Силкуд", "Горещо сърце", "Поздрави от Холивуд" и "Ангели в Америка". Снимките ще започнат през януари, когато Мерийл Стрийп приключи работата си по филма Ricky and the Flash. В него актрисата играе залязваща рок звезда, която опитва да възстанови връзката със семейството си.

Пиесата "Майсторски клас" е представена за първи път на Бродуей през 1995 г. В нея Мария Калас разказва за живота и кариерата си и за това как Аристотел Онасис я зарязва заради Жаклин Кенеди.

Това няма да бъде първият биографичен филм, в който участва Мерил Стрийп. Тя изигра британската министър-председателка Маргарет Тачър в "Желязната лейди" и известната готвачка Джулия Чайлд в "Джули и Джулия", а образът й на Миранда Прийстли в "Дяволът носи Прада" е базиран на главния редактор на списание "Вог", Ана Уинтър.