Под сериозна "полицейска обсада" се намира столицата преди началото на поредното издание на дербито между отборите на ЦСКА и Левски.

66 са отведените фенове в различни столични районни управления по информация на МВР към 15.30 часа. Засилено е полицейското присъствие в централната градска част на София, около спирките на градския транспорт и в района на националния стадион. Полицията предприема всички необходими мерки за опазване на обществения ред в столицата преди, по време и след дербито между Левски и ЦСКА. Оперативен резерв от полицейски сили е разположен в района на подходите към домове за настаняване на бежанци.

Сформиран е оперативен щаб от ръководството на СДВР, командира на СОБТ и заместник районни прокурори. Снощи около 21.30 часа патрули на СДВР са предотвратили разрастване на напрежението в района на джамията Баня башъ. 8 души – фенове на "Левски" и ЦСКА са опитали да провокират конфликт с 4 мъже от африкански произход. Благодарение на бързата намеса на полицията няма пострадали.