Деветокласнички от столичното седмо училище са поръчали побоя на тяхна съученичка.

Вчера около 16 часа 15-годишната Джорджия излизала с приятелки от заведение за хранене на ул. "Гурко" в София, което се намира на около 200 метра от сградата на МВР и самото седмо училище. Отвън групичката била посрещната от момичета, който започнали да обиждат жертвата си. Джорджия им отвърнала, че не иска да разговаря с тях, но били издърпана и ударена няколко пъти от едно от агресивните момичета.

Преглед в "Пирогов" открил счупен нос и разтегнати прешлени на врата. По думите на пребитото момиче- нападението било поръчано от две нейни съученички. Причината за боя-обида. "Аз съм си говорила със съученици от моя клас, че тези две момичета миришат-нечистоплътно. Те са разбрали явно", каза Джорджия.

Днес момичетата, за които се предполага, че са поръчали побоя днес не са били на училище. "Повиках родителите на ученичките, които са заподозрени. За момента- те отказват всякакво участие е този инцидент. Отказват, че имат отношение", обясни пред bTV директор на Седмо училище "Св. Седмочисленици" Цанка Ямболева. Според нея заподозрените момичета и извършителите на нападението се познават от "Фейсбук". Ако вината на двете момичета бъде доказана те ще бъдат изключени.