Смъртта раздели 24-годишният Стилиян и приятелката му Венета. Младият мъж е бил покосен от мозъчен кръвоизлив преди дни, а майка му – Дарина, въпреки огромната си болка, е взела тежкото и важно решение да спаси живота на други четирима души, пише ehograf.info.

На 13 юни 2014 г. в МБАЛ Русе близките на Стилиян взеха благородното решение да бъде спасен животът на тежко болни хора и дариха органите му .

"Стельо беше винаги усмихнат и изглеждаше щастлив, въпреки че животът не му е поднесъл нищо на тепсия. За всичко се бореше и постигаше сам", разказват приятелите на младежа. Те предполагат, че Стилиян е наследил тези си качества от майка си – Дарина. Те я описват като най-отговорния и борбен човек на света. От определен етап на живота си й се е наложило да отглежда двамата си синове сама. Това не само не я уплашило, а силно я мотивирало, разкриват близките им. Жената е имала моменти, в които й се налагало да работи на две-три места, но никога не падала духом.

След бала Стилиян поел по своя път. Животът го срещнал с Венета и двамата заживели заедно на квартира. Майката Дарина в момента се грижи за по-малкия си син – Даниел, който е осмокласник.

Приятелите на Стилиян върнаха лентата назад и си спомниха, че Стельо, както го наричали на галено, бил доста буйно и палаво дете. Няма как е да другояче, тъй като от малък е бил спортна натура. Увличаше се по футбол и баскетбол. Викахме му "кучето", разказват от компанията му.

Стилиян бил истински щастлив, когато срещнал Венета. Двамата били страхотна двойка. В момента момичето се е скрило със собствената си болка, а на стената на Фейсбук профила й е черно. "Черно е и в душата й", казват приятелите й.

Колегите на Стилиян от фирмата за дистрибуция на алкохолни и безалкохолни напитки са категорични, че са изгубили страхотен колега и приятел. Успокоението за всички след тежката загуба е, че "Стельо ще продължава да живее, чрез четирима българи, които получиха неговите органи. А взетото за това благородно решение е по-силно от смъртта", категорични са близките на младежа.