Баскетболистите на БК Берое ще облекат екипи с маскировъчен дизайн, последен писък на баскетболната мода, въведен съвсем наскоро от задокеанските водещи отбори в НСАА като Луивил, Северна Каролина, Бейлър, Мичиган и др.

Изработването на екипировката бе поверено на бургаската фирма "Краси-ко", която напоследък има засилено присъствие в производството и пазара на спортни стоки. Фотосесията на състезателите в новите одежди за кратко събра положителния вот на феновете в социалните мрежи.

Управителя на фирмата Красимир Киров сподели за клубния сайт на Берое: "Следя баскетболното първенство с изключителен интерес и старозагорци ми направиха впечатление като организация, която държи на иновациите в дизайна на спортната екипировка повече от всички други отбори. Затова с огромно удоволствие се заехме със задачата да произведем пълната гама облекла на клуба, която ще включва от шуби до чорапи, сакове и прочие. Удовлетворен съм и виждам, че работя с хора естети. Дано партньорството ни да донесе до взаимен успех."

Много доволен от новите екипи остана и мениджърът на клуба Наско Радев: "Няма как да не съм доволен от новите екипи. Сега ако можеха и сами да вкарват. Шегата настрана – ако не можем да сме лидери като бюджети и класиране, то поне да сме едни от най-модерните по баскетболните игрища, защото това дава допълнително самочувствие, което в определени моменти не е излишно. Доколкото знам се предвижда децата от цялата школа да получат същите екипи, само търпение да има.

Относно започващия шампионат нямаме илюзии, че ще имаме възможност да се борим за челните места. Проведохме много тежка подготовка с постоянни контузии на водещи играчи дори в момента не съм наясно дали ще успеем да възстановим Желев, Загоров, Алексов и Борисов за мача ни с Левски в събота и дори да успеем те няма да са пълноценни, но няма назад. Разполагаме с най-младия отбор в лигата, който тепърва ще се развива. Добавим ли качествени център и гард към състава в момента ще създаваме проблеми на всеки отбор, който ни подцени. Нали знаете – в шампионата преброяването е на пролет. Нашата основна цел на този етап е да развиваме талантливи български играчи. Публиката в Стара Загора разбира кога играчите се раздават не терена и с нейната подкрепа нещата ще си дойдат на мястото."