Стресът е малко по-лош от боя. Боят поне еднократно ще ти мине, но стреса може да го носиш дълги години.

Така депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов коментира пред журналисти в парламента сблъсъка между лидера на "Атака" Волен Сидеров и Цвета Караянчева (ГЕРБ) днес.

Непочтено е срещу жена да застанат 20 пръча. Понякога думите са по-лоши от шамари. Проблемът не е в боя – разбира се, че не няма да се стигне до бой, нали всички останали ще станат и ще ги напердашат в крайна сметка, каза още Рашидов.

"До бой не се стигна. В ГЕРБ сме малко повече и ще отнесат хурката. Получи се обратна реакция", продължи бившият министър на културата.

По думите му от една година Сидеров и депутатите му ходели "колективно като някаква фашистка група". "Не бива да се стига дотам, но той веднъж завинаги трябва да разбере, че този стил на непрекъснато колективно скачане и непрекъснато да се правим на интелигентни не върви. Кой каквото предизвика – до това ще стигне. Дай боже да не стигне, но той трябва да разбере, че този номер в обратния вариант е по-кофти", обясни Рашидов, цитиран от агенция "Фокус".

Депутатът от ГЕРБ изрази учудване как "тази добра душа стана толкова бързо фашист. Поне една победа да има срещу ДПС – нали е националист?"

Той изтъкна, че е от род, правил всичко възможно България да има добро име. Самият Рашидов разнасял славата на държавата си, за разлика от Волен Сидеров, който "който беше слуга в "Монитор" навремето и носеше едни статийки на колене."