Баскетболистката на „Дунав 8806“ Радостина Димитрова претърпя успешна операция след тежка травма в последния контролен мач на отбора преди началото на сезона.
Тя даде сериозна заявка за силен сезон по време на подготовката и приятелските срещи с „Цървена звезда“, румънските „Телеорман“ Александрия и „Сфънту Георге“, както и с родните „Нефтохимик 2010“ и „Рилски спортист“. Във финалния двубой за Купата на кмета на Димитровград с „Хасково 2012“ обаче тя се наложи да напусне принудително след по-малко от 10 минути игра. Очакванията са тя да се завърне в игра едва след Нова година.
Свързахме се с Радостина, за да разкаже за неприятната случка, какво я очаква след това и какви са очакванията й за новия сезон.


Какво точно се случи с теб на мача с „Хасково 2012“?
Преди края на първата част си усуках коляното. То изпука и разбрах, че е нещо лошо.

Какво стана след това?
Реагирахме навреме. В сряда (16 октомври) сутринта ме приеха в болница „СофияМед“ и още следобед ме оперира доц. д-р Антони Георгиев. Той ме познава, защото и преди, когато имах контузия ме оперира. Много съм му благодарна, че реагира толкова бързо и за всичко въобще.

Изписаха ли те вече?
Да. Вече съм си вкъщи.

Как се чувстваш и какво те очаква за възстановяването?
Вече съм добре. Всичко мина добре. Вече съм по-спокойна. Сега възстановяването е много важно. На първо място трябва да си възстановя мускула. Колко време ще продължи, не мога да кажа със сигурност. Времето ще покаже. Аз се надявам всичко да върви добре. Иначе съм си вкъщи до неделя. След мача с „Левски“ в София се прибирам с отбора в Русе. Започнах вече съвсем леки упражнения, но в понеделник започвам сериозната работа по възстановяването в Русе.

Значи ще бъдеш на мача с „Левски“ в София?
Да, там съм задължително. Ще подкрепям отбора, както всички ме подкрепят през цялото време.

Какво пожелаваш на себе си и на отбора за старта, а и като цяло за новия сезон?
За себе си пожелавам да се възстановя добре и всичко да върви по план. На отбора пожелавам да са здрави всички и да започнат сезона с победа. Надявам се и на по-добро представяне за евротурнирите. А за края на сезона си пожелавам отново две купи. И още нещо ... искам да благодаря на треньора Георги Божков и цялото ръководство, че ме подкрепят през цялото време.