Ако преди спектакъла на Камен Донев "Възгледите на един учител за народното творчество" хората услужливо си подаваха кърпички, за да забършат столовете от дъжда, то по средата си ги подаваха, за да си трият сълзите от смях. Паркът на Военната академия отново се оказа чудесно място за открити прояви, а за представлението на Камен Донев и дъждът даже притихна и милостиво остави почитателите му да се насладят на пищната игра.

Актьорът откри програмата на "София моно", чиито продуценти са "Артишок" и която продължава със спектакли на Мая Новоселска, Димитър Живков, Мариан Вълев, триото Карамазов, Вергов и Бахаров.

Макар че "Възгледите" се играе по традиция в големи зали като номер едно в НДК, и на по-камерна се случи превъзходно. Танцьорите от ансамбъл "Филип Кутев" подкрепяха перфектния актьор, около който по едно време се издигаше пара - тялото му беше загряло на макс. Спектакълът, за който билетите винаги свършват за броени минути, оставя душата приятно препълнена с хумор, добри послания, а фантазията на Донев, с която реди невероятни картини, буди респект. Да го гледат бяха дошли Сашо Диков с непозната дама, както и актьорите Явор Гигов ("Етажна собственост") и съпругата му Таня Гигова.