След днешното освобождаване на Кирил Рашков от затвора Катуница настръхна. Напрежението в селото никога не е спадало, но днес е особено голямо. Не отидохме пред затвора, защото не искаме да има сблъсъци и ексцесии, коментира пред БЛИЦ вуйчото на убития на 23 септември 2011-а година Ангел-Веселин Христев.Разочарованието го има. И то не ни е напускало. Прокуратурата беше тази, която трябваше да потърси сметка на клана Рашкови и на техните близки. Трябваше да разплетат как криминално са живели години наред тези хора и да се разследва тази организирана престъпна група  от 50 роми, която на 23 септември ни нападна и уби Ангел, бе категоричен Христев.

Трябваше да има солидни присъди, на всеки, който има вина. Но прокуратурата не желае да се занимава със случая. Немислимо и недопустимо е Рашкови да се върнат тук  Ако това се случи, ще има крайно неприятни последици за тях, коментира още Христев. Кметът на община Садово, в чиито район е Катуница-Димитър Здравков и колегата му от селото Красимир Юруков заявиха, че няма да допуснат Кирил Рашков и семейството му да припарят в Катуница.

Абсурдно е даже да се помисли това, хората са настръхнали, ще ги линчуват, коментираха управниците.

Не е важно за нас дали Рашкови ще живеят в Пловдив, в София или  другаде. По-важното е, че те не получиха заслужени присъди, трябваше всички да понесат вина за убийството на племенника ми. Защото тази агресия тогава е била платена от дъщерята на Киро-Събка и това беше доказано в съда, каза още Веселин Христев.

Дни преди днешното излизане на цар Киро от затвора, рокери от цялата страна са декларирали на местните, че са готови при първия сигнал да пристигнат в селото. Днес, на излизане от затвора Рашков заяви, че ще си помисли дали да се върне да живее в селото, а съпругата му Костадинка каза, че предстои въпросът да бъде обсъден в семейството.  Към момента в селото не се забелязва полицейско присъствие. За територията се грижи само един районен инспектор.