Аз съм емоционален човек и говоря от сърце. Винаги, когато казвам, думите ми са послание и се опитвам да стигна до всеки, за да им разкажа истината. Стига вече манипулации! Хората трябва да са известени за това, което се случва в Народното събрание. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева по повод скандала в пленарна зала след нейно изказване. „Не можем 125 дни да обикаляме металните заграждения на парламента и да се крием, полицаите да са тук, а не по границите да помагат за бежанския въпрос. Нищо лошо не съм казала. Разказах какво се е случило, какво е казала прокуратурата миналия ден за бюлетините на „Мултипринт”, няма никаква драма”, коментира Караянчева.

По повод скандала с Волен Сидеров в пленарна зала, Караянчева заяви: „До физически сблъсък не се стигна. Нищо не ми каза. Дори не ми е посегнал”. На въпрос дали е целяла той да й посегне, тя отговори: „Мисля, че ви изглеждам човек с нормално психическо състояние, няма как да искам някой да ме удари. Надявах се, че господин Сидеров ще бъде етичен да не ми посегне”.

На въпрос дали се е изплашила от реакцията на Волен Сидеров, Караянчева заяви: „Работя в най-трудния район на България – област Кърджали, мислите ли, че от г-н Сидеров ще се уплаша. Аз съм народен представител от Кърджали, от 2007 г. водим битка с ДПС. Битката е идейна, политическа, но няма как да ме уплаши господин Сидеров”.

По повод присъствието й на партийния конгрес на турския премиер Ердоган, Караянчева заяви: „Няма никаква лъжа. Исках да попитам, г-н Сидеров къде им е структурата в Кърджали. Ако един министър-председател на определена държава в Европа покани народни представители да участват на определен партиен форум, мисля че не е престъпление да се отиде”.