"Христо Стоичков никога не се е занимавал с дърва, с дърводелци – да, на футболните терени. Може би някъде във времето съм имал някакви участия в някои фирми, които, ако не ме лъже паметта, никога не са се занимавали с такава дейност".

Така в трето лице бившият футболист отговори на обвиненията на бизнесмена Красимир Дачев пред бТВ от вчера, че е получил 150 хиляди тона дървесина без конкурс миналата година и с помощта на "сивия лобист" при управлението на кабинета "Борисов" Емил Димитров (той беше заместник - председател на Комисията по земеделието и горите - бел. ред.).

Според Стоичков "този, въпросният, господин иска да стане известен с неговата безизвестност в своя край". Той каза още, че е свикнал името му да бъде използвано за подобни манипулации. Назованият като "обезпечител" на схемата Емил Димитров също я отрече, като описа хипотетичната й реализация в цифри: "Това са 6000 ТИР-а, подредени в права линия - 180 км. Това означава редица оттук до Кулата". И обясни, че продукцията не е била реализирана под формата на дългосрочни договори, тъй като тази процедура не е била предвидена в закона.

Огласилият схемата Красимир Дачев и днес заяви, че стои зад твърдението си. Доказателствата за това обаче на този етап се обосновават на информация на доставчици: "Тъй като всеки ден при мен пристигат хора, които возят дървесина, много често някои от доставчиците казват – тази дървесина е на Христо Стоичков". При преповтарянето на обвиненията бившият футболист влезе в диалог с Дачев, като го попита дали го познава лично и дали разполага с документи с неговото име. Бизнесменът отговори отрицателно и на двата въпроса.

"Използвате името на Христо Стоичков да станете известен по вашия край. Затова, че споменавате моето име, ще заведа дело срещу вас. Пък вие както искате, така се оправяйте", приключи разговора Стоичков.