Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с предложение към „Атака“, отправено през медиите. Борисов предложи на националистите да се обединят и да блокират работата на парламента, докато точката за удължаване на мораториум върху продажбата на земя на чужденци до 2020 година не бъде изтеглена напред.

"Нямам контакт с "Атака", но им предлагам да не се регистрираме двете партии, докато не стане първа точка. Ако те са искрени, че искат първа точка – не се регистрираме, не работи парламентът", заяви Борисов. Той обясни, че след като управляващите се съгласят да поставят като първа точка в дневния ред мораториума, тогава двете партии ще отпушат работата на парламента, за да се разгледа и обсъди темата.

Според лидера на ГЕРБ управляващите се подиграват с Волен Сидеров. Вече няколко пъти БСП и ДПС отхвърлят предложенията на националистите въпросният мораториум да бъде приоритетно обсъден. Парламентарните комисии също отхвърлят проекта за решение. Там обаче и депутатите от ГЕРБ гласуват против.

Борисов беше категоричен, че премиерът Пламен Орешарски може да убеди ЕС да удължи забраната за закупуване на земя, ако отиде в Брюксел и се срещне с премиерите на останалите европейски страни.

Ще изчакаме за вота, коментира още Бойко Борисов на въпрос кога ГЕРБ ще внесе третия вот. От опозицията бяха обявили, че днес ще внесат искане за оставка на правителството заради провал в културната политика. Вчера обаче стана ясно, че ГЕРБ ще поотложат действията си.

Лидерът на опозицията се спря и на проекта „Южен поток“. Началото на проекта се отлага, защото трябва да се отиде в Брюксел, а там се влиза през парадния вход, заяви Борисов, очевидно заяждайки се с последните влизания и излизания през задните входове на премиера Пламен Орешарски.