Кирил Рашков излиза на свобода. Очаква се в петък ромският бос да излезе от затворническото общежитие в Пловдив, където изтърпяваше присъда за закана за убийство. Рашков бе съден от Асеновградския съд на 3,5 г. затвор, но впоследствие наказанието му бе намалено от Върховния касационен съд с една година.
Миналата седмица стана ясно, че Цар Киро е заявил готовността си да не се връща в село Катуница. Не е ясно дали решението му е продиктувано от твърдата позиция на жителите на селото да не го допускат и подкрепата, която те имат от страна на кмета Красимир Юруков, който препоръча семейството на Рашков да не се връща в Катуница.
Не без значение е и готовността на рокери и футболни фенове да се намесят при ново ескалиране на напрежението между жителите на селото и ромската фамилия.
На 23 септември 2011 г. в Катуница след свада с клана Рашкови бе прегазен от бус 19-годишният Ангел Петров. При последвалите размирици в селото сърцето на приятеля му Павел Толев не издържа и младежът почина.
Жителите на Катуница въстанаха срещу ромската фамилия и раздадоха правосъдие, като изгориха палатите им. Пет месеца след размириците, в началото на 2012 г., самопровъзгласалият се за цар Кирил Рашков бе осъден заради закана за убийство срещу вуйчото на прегазения Ангел Веселин Христев и Иванка Петрова.
Внукът на Цар Киро - Ангел Рашков, също бе арестуван за заплахи с убийство. Той получи ефективна присъда от 8 месеца, съобщава bTV.