Сигнал за съмнителен пакет пред автомобила си подаде в полицията кметът на Плиска Христо Илиев (ГЕРБ). Дошлите на място униформени потвърдили, че има пакет, пълен със странни неща - шише от парфюм, батерия, оцетник и... фекалии. За капак навън стърчала бяла свещ.Кметът Илиев твърди, че има данни за явна магия и това е четвърти опит да бъде сплашен с проклятие. Според полицейския пресцентър в Шумен няма данни за престъпление.

За първите три случая Илиев не е търсил помощ, но вече се уплашил сериозно. Първо открил две странни кукли пред дома си. Те били обесени, с оматано въже около врата, съобщава "Труд". След това спокойствието му било "взривено" от пакет вестници, омотани с червен конец и тиксо. Като човек, който не вярва в подобни ритуали, решил да премълчи, но за всеки случай натопил пакета във вода, за да неутрализира лошата енергия.

Според кмета, грозните "подаръци" са дело на хора от Плиска, които от март правят подписки срещу него и искат оставката му. Илиев, който е 5-и мандат кмет, казва, че доносите нямат никакви основания.

Местни стигнали дотам да настояват кметицата на община Каспичан Милена Недева (ГЕРБ) да го уволни. Но Илиев е избран, не е назначаван. "Явно разбраха, че няма да си подам оставката. Аз им казвам, че до изборите има 2 години. Да се явят и така да спорим, а не да ме плашат", категоричен е кметът.

Казва, че е слабо религиозен, макар че с покойния митрополит Кирил били първи приятели. От известно време обаче го боляла главата и щял да търси някой да му лее куршум.