От компанията Inmarsat, с чийто сателити изчезналият Boeing последно е комуникирал обявиха пред Би Би Си, че техните експерти по телекомуникация са получили електронен сигнал, според който летателното средство е потънало в южната част на Индийския океан. Това им давало основание да твърдят, че мястото, където е катастрофирал малайзийският самолет, не е било претърсвано никога досега.
До момента фокусът на операцията по издирването на самолета беше съсредоточена в рамките на два месеца в района на морския басейн, намиращ се северозападно от австралийския град Пърт. Там обаче не беше открита и следа от Боинга.

Крис Аштън от Inmarsat коментира, че екипите са търсили на съвсем грешно място.

От компанията са начертали редица от виртуални "арки" през Индийския океан, базирани на скоростта и посоката, в която самолетът е летял на автопилот. На базата на тези изчисления и данните от сигналите, засечени от системите, от фирмата са начертали "пътека", по чието трасе вероятно се намират останките на боинга. От Inmarsat смятат, че така са открили "горещата точка", където се е разбил самолетът.

Следващата стъпка е да се претърсят 56 000 квадратни километра на 7 км дълбочина.

Полет 370 изчезна на 8 март, след като излетя от Куала Лумпур, като оттогава няма след от него. До момента всички усилия да бъде открита истината за съдбата му остават безуспешни.