Делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров е насрочено за 21 юли, потвърдиха от прокуратурата. Това се случва повече от два месеца след внасянето на обвинителен акт срещу Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство по време и след полет от София до Варна.
Съдия Мариета Райкова, която трябва да разгледа казуса, закъсня с обявяването на датата, тъй като като според Наказателно -процесуалния кодекс след образуване на делото, (което се е случило на 10 април) съдията има два месеца да го насрочи.

Ако то е с фактическа или правна сложност, или при други изключителни случаи този срок може да бъде удължен от председателят на съда с не по-вече от три месеца

Неофициално причина за забавянето е било кандидатирането на Сидеров за евродепутат, заради което той се ползваше с имунитет. Ако делото беше насрочено в периода преди изборите, то трябваше да бъде отложено, заявиха от съда.

По обвинението си за хулиганство лидерът на "Атака" е заплашен от наказание до пет години лишаване от свобода. По обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до три години затвор.

Инцицентът е от началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който е бил ударен. Главният прокурор поиска имунитета на Сидеров два дни след инцидента, а депутатът сам се отказа от него.