И през следващото денонощие въздушната маса ще бъде неустойчива. Времето ще се задържи предимно облачно, със значителни разкъсвания и временни намаления на облачността в часовете преди обяд над Южна България. На много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Възможни са градушки. Максимални температури между 23° и 28°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН.
Над Черноморието ще се задържи предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. На много места ще превали и прегърми. Ще се появи и усили вятърът от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 23°-25°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но с тенденция на усилване.

Над планините ще бъде предимно облачно, по билата мъгливо. На много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, с гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите части и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.

В четвъртък и петък има повишена вероятност на повече места да се очакват по-значителни валежи. Температурите ще се понижат и в петък в повечето места максималните ще са между 18° и 23°. Вятърът през първия ден ще е от изток, втория - постепенно до края на деня ще се ориентира от северозапад и ще се усили. В събота ще започне процес на стабилизиране на атмосферата и повишение на температурите. Ще бъде ветровито, все още в източните и планинските райони ще има превалявания, но слаби.