Двама журналисти на ВГТРК са убити в Украйна, предаде кореспонденът на lifenews.ru в Луганск. Снимачната група е попаднала под артилерийски обстрел край града. Звукорежисьорът Антон Волошин и журналистът Игор Корнелюк са загинали, операторът Виктор Денисов е оцелял.
Журналистът е умрял на операционната маса, където е бил спешно доставен след като е бил тежкото ранен. Снимачната група на холдинга ВГТРК попаднала под минометен обстрел край Луганском, в района на с. Металлист. Звукорежисьорът Антон Волошин загинал на място, операторът Виктор Денисов успял да се спаси.

- Те излязоха на пътя и запопочна минометен обстрел. Първият и вторият снаряд паднаха точно до тях, единият беше буквално изкормен и червата му паднаха до мен, твърди очевидец на ужаса.

Лидерът на Луганска народна република Валерий Болотов заяви, че продължават тежките сражения около града, предаде ИТАР-ТАСС.

„От към страната на град Счастие и село Металист миналата нощ се водеше бой, той продължава и сега. От към страната на Националната гвардия се придвижва бронирана техника. Ние пленихме 6 единици бронетехника, 3 от тях бяха унищожени. Към село Металист се придвижват колони бронирани автомобили, мисля, че ще се справим с тях”, заяви Болотов.

Село Металист се намира на около 1 километър от Луганск, по пътя за Северодонецк. Население- около 2 200 души.