Ани от видинското село Тополовец се прочу с това, че на 22 ноември скочи в пламъците на горящия си дом, за да спаси дъщеричката си. Майката герой получи над 30 процента изгаряния и животът й висеше на косъм. Нейната храброст впечатли цяла България и стотици хора се втурнаха да й помагат. Почти една година по-късно се оказва, че голяма част от дарените средства са изхарчени от вече бившият й мъж Дионис. "Първата сметка беше отворена на негово име. Той казва, че тя е само за неговата къща, а аз да си отворя друга сметка", сподели Ани пред Нова телевизия. Самият Дионис пък обяснява, че след пожара бизнесмен му превел 10 000 лева, за да възстанови покрива. С останалите средства, дарени по сметката, излял плоча, сменил изгорялата дограма на етажа и изградил нова електрическа инсталация.

Докато Дионис си ремонтира дома, обезобразената Ани продължава да изпитва недостиг на пари за физическото си възстановяване. Тази неделя в Русе младо момче, трогнато от нейната съдба, организира благотворителен концерт с рап изпълнители. Ани също ще присъства. Входът е 5 лева, но който иска, може да дари и още.

"Животът ми е съвсем нормален. Поне аз се опитвам да бъде. Детето ми ходи на детска градина, гледам си го както преди - вече и самостоятелно. И сме добре", скромничи Ани.

Само преди седмица е направена първата от серия пластични операции. Лекарите са започнали процедури с кортизонови инжекции за премахването на белезите по лицето на Ани.

"Най-вече за носа ми ще бъде едната операция, а другите - зависи как ще се развият нещата с времето. Носът най-вече ще се направи. Иначе на лицето му трябва помощта на киселина. Операция ще бъде много трудно да се направи", обяснява обезобразената майка.

Ани мечтае малката Далия да види отново лицето на своята майка - такова, каквото е било преди пожара. "Сега пак бих направила същото, независимо дали е моето дете или чуждо", изразява готовност тя.