Варненският бизнесмен Венцислав Дорелов е разследван от варненската районна прокуратура, след като вчера по обед умишлено блъснал с мерцедеса си полицай, като преминал през ходилото му със задната си лява гума. Случката се разиграла в района на КПП – Делфинариум.

Около 12.15 ч. в сряда Дорелов решил да паркира колата си в тревните площи. Към него се приближил служител от общинска полиция, легитимирал се и му направил забележка. 51-годишният бизнесмен не му обърнал внимание.

Полицаят отново се представил и му поискал документите. Вместо да му ги даде, Дорелов затворил стъклото на автомобила и потегляйки, блъснал служителя, който залитнал, а задната лява гума на мерцедеса минала през дясното ходило на полицая. Въпреки това бизнесменът не спрял, а се отдалечил в посока „Златни пясъци“.

Веднага след това колата му била обявена за издирване и открита на ул. “Никола Вапцаров” във Варна. По-късно е установен и задържан и Дорелов. В следствие на удара 27-годишният полицай е с лека телесна повреда.

Материалите по случая са докладвани на прокурор и по случая е образувано досъдебно производство.

Наказанието, което очаква Дорелов, е до 3 г. лишаване от свобода. Бизнесменът е освободен под парична на гаранция от 2000 лв.

За нарушенията на Закона за движение по пътищата той е санкциониран по административен ред, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция.

Венцислав Дорелов е собственик на една от първите частни варненски фирми, специализирана  в строително предприемачество, инвестиционна дейност и управление на недвижими имоти. Компанията му е основана през август 1991 г.