На българския граничен пункт в Лесово шофьорът е обявил, че не пренася нищо за деклариране. При извършената проверка обаче митничарите открили в леглото на шофьора четири пакета. А щом разопаковали хартията видели, че вътре има пачки с евро, които наброявали общо 57 080. Контрабандната валута с левова равностойност 111 637 лв., е била скрита под завивките на леглото в шофьорската кабина.

Шофьорът обяснил, че парите са собственост на транспортна фирма. Контрабандната валута е иззета и срещу турския гражданин е образувано досъдебно производство по чл. 251 от НК, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.

Други два опита за контрабанден износ на недекларирана валута са пресечени от митническите инспектори на Малко Търново през последните дни. Иззети са недекларирани 34 900 евро. Нарушителите са двама българи, пътували с лек автомобил.

Общо 91 980 евро недекларирана валута са задържали митничарите на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново от началото на месеца.