През нощта валежите ще обхванат по-голямата част от страната. На места ще бъдат придружени с гръмотевици. В Дунавската равнина ще се усили северозападният вятър и с него ще започне да нахлува студен въздух. Утре времето ще е облачно и дъждовно. На места, главно в източните райони и Предбалкана, валежите ще са интензивни. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от северозапад, север. Температурите ще се понижат, минималните ще са между 9° и 14°, максималните между 11° и 16°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа силен вятър от север, северозапад. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнение на морето 2 - 3 бала.

В планините ще е облачно, билата ще са в мъгла. Ще духа силен вятър от северната четвърт. Над 1800 - 2000м ще вали сняг, в по-ниското – дъжд. Температурите ще се понижат. На височина 1200 метра максималната температура ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

В петък преди обяд все още в Източна България ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Ще остане ветровито. От запад облачността бързо ще се разкъсва и намалява и над Западна България ще се установи предимно слънчево време. Минималните температури ще са малко по-ниски, а дневните ще започнат да се повишават. В събота навсякъде ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще бъде малко по-топло.

В неделя на много места в низините ще се образуват мъгли или ниска облачност, които ще се задържат през по-голямата част от деня, а дневните температури ще остават по-ниски. В планините ще бъде предимно слънчево и топло.