Русо дете е намерено в ромско семейство на гръцкия остров Родос. Властите се натъкнали на случай, който е много подобен на този с малката Мария от България, който предизвика огромен скандал и международен отзвук преди няколко месеца, съобщи „Български новини”.
Минувачи забелязали жена от ромски произход, която използвала малко русо момченце със сини очи, за да проси пари на площад в главния град Родос. Детето е на видима възраст около година и половина.

Случаят стигнал до местните органи, когато гражданин забелязал, че жената злоупотребява и бие момчето. Свидетелят веднага сигнализирал в местната полиция.

След заповед от прокурор на острова, детето е прехвърлено в център за грижи за децата, докато циганката, която е от Румъния е била задържана в ареста.

Предварителното разследване е в ход, за да се определи дали момченцето има кръвна връзка с жената или е било отвлечено. Прокуратурата е разпоредила ДНК тест и всички документи от семейството на жената, с които да се удостоверят гражданското им състояние, както и документи от болница или други официални органи, които да докажат че жената е родила това дете.