Изчезването на малайзийския боинг не е инцидент, а е добре обмислено и изчислено. Това твърди пилотът Юън Уилсън, който прекарал месец в разследване на това какво се е случило с полет 370 и написал книга за мистерията с боинга, съобщи в. “Дейли мейл”.

Книгата започва от летището в Куала Лумпур, откъдето излетя самолетът на 8 март. В нея се проследяват животите на 239-имата пътници, намирали се на борда на “Боинг 777-200”. Самолетът изчезна малко след излитането си за Пекин. Предполага се, че е паднал в южната част на Индийския океан - в противоположната посока на маршрута, но след повече от три месеца издирвания останките му не бяха открити и близки на жертвите смятат, че малайзийските власти крият истината.

Авторът е пътувал до Малайзия, където взел интервюта с роднини на изчезналите пасажери и с местните власти. Юън Уилсън не разкрива още съдържанието на книгата си, но обещава да шокира с разкритията си. Той препоръчва незабавна промяна на ръководството на Малайзийските авиолинии, чиято собственост е самолетът. Вчера се навършиха 100 дни от изчезването на боинга. Малайзия заяви, че няма да се откаже от търсенето на самолета, докато не го намери, предаде ДПА. Възобновява се операцията по издирването му.