Стефан Кенов – секретар на НДСВ и председател на Младежкото НДСВ, Георги Найденов – председател на Съвета на НДСВ по икономика и финанси, Любка Качакова – общински съветник на НДСВ в СОС, и Антония Първанова – евродепутат на НДСВ (по реда на заявяване на кандидатурите), потвърдиха, че ще участват в надпреварата за председател на НДСВ, съобщиха от партията.

Делегатите на VІІ-я извънреден конгрес на НДСВ ще изберат председател на партията. Конгресът на НДСВ ще се проведе на 27 октомври (неделя) от 11:00 часа, в зала "Диамант" на хотел "Принцес" в столицата. Заседанието на най-висшия партиен орган е в резултат на това, че след парламентарните избори т.г. председателят на НДСВ Христина Христова пое отговорността за изборните резултати на партията и подаде оставка.

Членовете на Националния съвет на партията препоръчаха на кандидатите за председател да представят кратка автобиография и резюме на визията си за развитие на партията. Визиите на кандидатите за председател на НДСВ може да прочетете на страницатаwww.ndsv.bg.

Сред останалите номинирани се открояват и имената на Христина Христова – досегашен председател, Станимир Илчев – евродепутат, Минчо Спасов – бивш председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, Соломон Паси – бивш външен министър на кабинета Сакскобургготски. Според Устава на НДСВ няма краен срок за издигане на кандидати за председател, затова е възможно до Конгреса да има и други кандидатури.