Бившият зам.-началник на Главното управление по икономическа безопасност и противодействие на корупцията към МВР на Русия Борис Колесников се самоуби пред очите на десетки свидетели. Колесников успял да скочи през прозореца, докато траел поредният му разпит в Следствения комитет, съобщава Lifenews.ru.

Генералът имал два предишни опита за самоубийство и нееднократно е проявявал суицидни наклонности, докато се намирал в следствения изолатор. Според говорителя на следствието Владимир Маркин Колесников помолил да го отведат до тоалетната. Конвоиращ полицай го придружил и му свалил белезниците. В този момент Колесников изтичал на балкона и скочил от 6-я етаж.

Бившият висш военен бе един от основните обвиняеми по делото за организирана престъпна група, свързана с корупционни схеми за милиони рубли. По делото са подсъдими 12 души – бивши оперативни ченгета, както и техният ръководител Денис Сугробов. Според следствието обвиняемите са разработвали фиктивни дела, за да изнудват с тях висиши чиновници.

През май тт.г. Колесников получи травма на главата, докато бе в следствения арест и бе хоспитализиран. Впоследствие той така и не можа да каже дали това е било в резултат на нещастен случай или побой в изолатора. Следователите оцениха тогава този инцидент като опит за самоубийство.