Бях на разпит, това каза депутатът от ДПС Делян Пеевски след като излезе от следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Той обясни, че разпитът е бил по опита за атентат срещу него и по сигнал на "Протестна мрежа".
Пеевски каза, че се надява по опита, както го нарича, за атентат срещу него, "всички лица да ги издирят по случая". "И се надявам както се занимават по "Протестна мрежа", по една корпоративна организация, която служи на Иво Прокопиев, се надявам, много сигнали сме пускали за Иво Прокопиев, и той да е тук, както и аз съм тук, и други лица, които ги няма и не са в България", заяви Пеевски.

Той смята, че адвокатът, който защитава Георги Христов - един от обвиняемите за опита за убийство срещу Пеевски, е близък приятел "на едно лице, което не е в България". Пеевски не посочи имена и каза на журналистите да се сетят кое е това лице.

"И другото нещо, което е, искам спекулациите, които се носят от кръга "Капитал" и от техните вестници как аз съм бил началник на съдебната власт и тем подобни глупости, ако бях такъв надали моите убийци щяха да бъдат пуснати и днес да съм тук, а другите да ги няма", подчерта Пеевски. Той отказа да отговаря на въпроси като този защо са се скарали с Цветан Василев и влезе в колата.