Жена и бебе паднаха в асансьорна шахта в поликлиника в Бургас, съобщиха от ОДМВР в града.

Инцидентът е станал днес около 13.10 ч. във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за инцидент, възникнал в Четвърта поликлиника, разположена в к-с «Славейков», при който 51 годишната бургазлийка В.К. – посетител в болницата отворила вратата на асансьора на третия етаж и бутайки пред себе си количка с едногодишното си внуче – момченце, се опитала да влезе в кабината, но вместо това полетяла в асансьорната шахта, падайки на тавана на асансьора.

Жената извикала за помощ, като своевременно към мястото на инцидента се отправили два екипа от Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» - Бургас, съставени от спасители и пожарникари и един полицейски автопрул от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас.

Екипите отворили асансьорната шахта на първия етаж, но констатирали че асансьорната кабина се намира на втория – в резултат на спасителните действия успели да изтеглят бургазлийката и внучето й, което било без никакви наранявания. Жената е откарана в МБАЛ – Бургас и настанена за лечение в отделение «Реанимация», в много тежко състояние, в кома. Бургазлийката е в травматичен шок, съобщават медиците. В момента се провежда диагностично уточняване на травмите, получени след падането.

Мястото на инцидента е обезопасено, като се извършва оглед от полицейски служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас. Работата по случая продължава.