33-годишният Петър търси своя брат близнак Павел от години, съобщи Нова телевизия.

Научава за него в първи клас от майка си. Жената ражда близнаци през лятото на 1981-ва година.

„На шестия ден един от лекарите посещава майка ми и й казва, че едното дете умира, съответно другото е в критично състояние и ще се борят за животаму”, разказва Петър.

Лекарите не показват на родителите тялото на починалото бебе. Издават акт за раждане, но не и смъртен акт. Това посява съмнение у майката. През годините съмнението се засилва. И така докато се превърне в твърдата убеденост , че детето е живо и дадено на чужди хора.

В болницата идвала майката идвала няколко пъти, за да вземе справка за починалото си бебе. Смъртен акт получава едва през 1991 г. - 10 години след раждането на близнаците. Според документа бебето е починало един ден преди да се роди.

Случка от преди 20 години подхранва надеждите, че Павел е жив. докато Петър е вкъщи, майка му среща момче досущ като него. Вижда го в тролей на моста "Чавдар".

Тя му казала: "Пепи, какво правиш, нали си вкъщи?". Детето не отговорило нищо и слязло на следващата спирка. Разтрепераната майка обикаляла с дни района с надеждата да зърне пак момчето.

Петър иска да сложи край на съмненията и тръгва по извървените от майка му пътеки. Обръща се към родилния дом за справка. За жалост документите не се пазят повече от 25 години. В общината срещу ЕГН-то на Павел не фигурира нищо. Това кара Петър да вярва, че брат му все още е жив. Надява се че чрез медиите и сайтовете за издирване ще намери брат си. "Мечтая просто да го прегърна и да му кажа, че искам да сме приятели", казва Петър.