Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер излезе от кома и напусна френската болница, в която се лекуваше след ски инцидента през декември м. г., съобщи негова говорителка Забине Кем.

"Михаел напусна болницата в Гренобъл, за да продължи дългата си фаза на възстановяване. Той вече не е в кома", заяви Кем в комюнике. "Неговото семейство би искало изрично да благодари на лекуващите лекари, медицински сестри и терапевти в Гренобъл, както и на хората, оказали му първа помощ на мястото на инцидента, които свършиха отлична работа в тези първи месеци", се казва още в съобщението.

"В бъдеще молим за разбиране, тъй като по-нататъшното му възстановяване ще продължи далеч от хорските очи", заяви говорителката, без да дава повече подробности за състоянието на Шумахер и къде ще продължи лечението му.

Седемкратният световен шампион удари главата си в камък, докато караше ски във френския курорт Мерибел през декември и беше поставен в изкуствена кома, след като претърпя мозъчна операция в болница в алпийския град Гренобъл. През януари семейството му съобщи, че използваните лекарства за поддържането му в дълбок сън са били намалени, за да се върне в съзнание, но информацията за състоянието му след това беше оскъдна.