25, 625 кг кокаин в тайници на лек автомобил заловиха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново. Стойността на наркотика е 3,075  млн.лв. по цени за нуждите на съдебната система. Ако кокаинът бе достигнал до черния пазар, стойността на пратката в дози е близо 10 мнл.лв.
Образувано е досъдебно производство по чл. 242, ал. 4 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, съвместно със служители от ДАНС и под надзора на Окръжна прокуратура Бургас.  
Скъпата пратка кокаин е открита от българските митнически служители в тайници на лек автомобил марка БМВ с румънска регистрация. Автомобилът е управлявал турски гражданин с адресна регистрация в Румъния, придружаван от друг турски гражданин. Колата е пристигнала на граничния митнически пункт в Малко Търново в късните нощни часове на 9 -ти юни. Тайниците в автомобила са засечени при извършена щателна митническа проверка по метода за „анализ на риска" от служители от отдела за „Борба с наркотрафика" на МП Малко Търново към Митница Бургас.
Митническите служители откриват при щателната проверка общо 24 пакета с бяло прахообразно вещество в тайници в калниците, задната седалка и в резервната гума на колата, което реагира на кокаин.
Двамата турски граждани са задържани с постоянна мярка „задържане под стража". Работата по случая продължава.