Навършват се точно 100 дни от безследното изчезване на малайзийския самолет MH370, изпълняващ полет от Куала Лампур до Пекин, предаде Франс прес.

По този повод малайзийският министър на транспорта Хишамудин бин Тун Хюсейн заяви, че това е трайна болка в сърцата на всички малайзийци и че Малайзия "няма да изостави" семействата на 239-те пътници, които вече са обявени за загинали.

Останките на изчезналия "Боинг 777", за който се смята, че е паднал в южната част на Индийския океан, не бяха открити въпреки мащабната международна операция по издирването им. Продължава да е в обръщение и версията, че самолетът е бил отвлечен.

Според професионалният пилот Иън Уилсън инцидентът не е случаен. Той дори написал книга, свързана с мистерията около полет MH370. В нея той заявява, че изчезването на летателното средство е добре обмислено и изчислено.

Стана ясно също, че издирването на изчезналия на 8 март Боинг 777 ще бъде подновено. Това уверение идва от министър-председателя, от Китай, от Австралия и страните от АСЕАН.