Бразилският престъпен синдикат "PCC" заплаши с организирането на терористични атаки по време на Световното първенство по футбол и президентските избори в страната през следващата година, съобщава ежедневникът "O Estado de Sao Paulo".

Синдикатът, който действа от затворите в щата Сао Пауло, заплаши със "Световна купа на терора", ако ръководителите му бъдат преместени и изолирани в други затвори. Изданието пък прави публикацията, след като прокуратурата в страната издаден доклад по повод на дейностите на синдиката.

Вестникът предупреждава: "Заплахите се отнасят за 2014 година, а в тях се заплашва със `Световна купа на терора` и атаки по време на президентските избори". Световното първенство по футбол в Бразилия, което ще бъде първо в страната от 1950 година насам, започва следващия месец юни в Сао Пауло.

Властите все още не коментират официално заплахите на престъпния синдикат, който бе основан през 1993 година от арестувани наркотрафиканти. В синдиката членуват повече от 11 000 човека, от които 6 000 са зад решетките. Организацията оперира още на територията на Парагвай и Боливия.