Двама родни ездачи направиха страхотен подарък на Българската федерация по конен спорт по случай 100-годишния юбилей този сезон.

Ангел Няголов с кобила Картина 8 триумфира с победа на Световната купа по прескачане на препятствия в конната база "Ген. Крум Лекарски" в Божурище. Радостта на българите допълни и Росен Райчев с Кока Кола, който завърши втория. Трети е Сенчер Хорасан (Турция) с Куик. Битката за трофея беше много оспорвана като четирима състезатели преодоляха паркура без грешка и се класираха за бараж, където най-бърз беше Няголов. Талантливият наш ездач имаше страхотен ден в неделя - в другите две изпитания за млади коне и за сребърния тур той взе четири награди. Няголов стана първи и втори при младите коне съответно със Солтер и Клеопатра, трета е Дилара Парс от Турция с Костина. В сребърния тур отново победител е Няголов със Стамиро 2, като той се класира и трети с Жана Д`Арк. Второто място е за Норбърт Шуман с Тенор Д`Аросо. При юношите също имаше българин в призовата тройка – Венцислав Изов с Езоп завърши втори, пред него е само Далия Афионери с Вервелдуинд.

Снощи в златния тур за приза на "Мерцедес Бенц" победител стана Димитрис Нацис (Гърция ) със Замара, следван от Ивайло Бонев с Амейзинг 27 и румънката Кристина Дулугеак с Колони. Тази вечер е тържеството по случай 100-годишния юбилей на Българската федерация по конен спорт в резиденция "Бояна". Очакват се над 400 гости, сред които политически лица, представители на международната федерация и някои министри. Наградите за големия приз връчиха Смеон Сакскобурготски, съпругата му Маргарита и Тодор Гергов, председател на Българската федерация по конен спорт.