Открадната сума от офиса на "Спиди" е в размер на 340 хиляди лева, като дружеството няма застрахователно покритие за такъв тип събитие. Това се казва в съобщение на спедиторската фирма "Спиди" във връзка с въоръжения грабеж над неин офис.

"Случаят е изключително неприятен, особено за служителите, които в този момент са изпълнявали задълженията си. Леко е пострадала само една служителка, която е пусната в отпуск за няколко дни", уточняват от фирмата.

БГНЕС припомня, че около 20.20 ч. снощи група въоръжени нападатели е нахлула в централния офис на спедиторската фирма "Спиди" в кв. "Горубляне". Грабежът е извършен от петима маскирани мъже, облечени с тениски с надписи "ГДБОП". Крадците са били въоръжени с автомати "Калашников" и бухалки и са обрали съдържанието на четири каси. В офиса е имало жена, която е била ударена с бухалка, прегледана е и не е в тежко състояние.

(СГП) е започнала досъдебно производство във връзка с въоръжения грабеж в офис на спедиторска фирма на ул. "Самоковско шосе" в столицата. Разследването се води срещу неизвестен извършител, за престъпление по чл.199, ал. 1 т. 1 НК. Деянието е съпроводено с насилие спрямо служител в клона на спедиторската фирма и при него е отнета сумата от 349 хил. лв., уточниха от прокуратурата. Активните процесуално-следствени действия по случая продължават. Издирват се и извършителите на грабежа.