2013 се очертава като годината на Дейвид Бауи. След като издаде първия си албум от десет години насам, за който беше номиниран за награда Мъркюри, сега той беше определен за най-стилния британец на всички времена.

Номиниран от дизайнера Уейн Хемингуей, 66-годишният рокаджия оглави класацията на Би Би Си Хистъри мегъзин с 48,5% от гласовете. "Дейвид Бауи е печелил много награди в блестящата си кариера, но със сигурност нито една от тях не може да се сравни с това да те определят за най-добре облечения британец за всички времена. Той трябваше да победи конкуренцията на един крал, две кралици и видни политици, за да триумфира в класацията ни. Правейки това, той нанесе удар на модата през 20-ти и 21-и век", съобщи главният редактор на списанието Роб Атар.

Класацията беше съставена от историци, модни експерти и куратори. Дизайнерът Уейн Хемингуей си спомня първия път, когато видял Бауи да пее през 1973 г. "Излязох от концерта напълно покорен от музиката и стила му. Този концерт постави началото на манията ми към музиката и модата, която продължава вече цял живот", споделя той.

В топ 10 на най-стилните британци на всички времена попадат още кралица Елизабет I, херцогинята на Девъншир Джорджиана Кавендиш, английският "денди" Джордж Брайън Брумел, кралица Александра, една от красавиците в британското общество в началото на 20-ти век Ан Месъл, крал Хенри III, актрисата Елън Тери, политикът Чарлз Джеймс Фокс и придворният летописец Самюъл Пепис.