Топола е разцепила павилион за цигари и алкохол в района на Спортното училище при снощната буря в Пловдив, съобщава "Марица". Дървото се стоварило върху магазинчето с дебелата си част и буквално го е смазало. СОТ-ът веднага е реагирал, но аз бях извън града, затова тази сутрин едва видях какво се е случило, обясни собственикът Васил Таушанов.
Той държи павилиона от 17 години. В момента пожарникари режат ствола на дървото, след което ще бъде отрязан покривът на магазинчето, за да се спаси каквото може от стоката. Ясно е, че ще остане за домашна консумация, но все е нещо, казва Таушанов, който по предварителни сметки оценява щетите за около 15-20 000 лева. Утехата му е, че има и друг бизнес. Магазинчето не е било застраховано.

До момента пожарната е отработила 62 паднали дървета и клони в различни части на града, каза за "Марица" говорителят Георги Кунев. 12 екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“работят и към момента по сигнали. 5 от тях да за паднали върху автомобили дървета.

Отводнени са подлезите на "Скобелева майка", "Гладстон", Коматевския възел, до КАТ и аптека "Марица". Няма данни за жертви и пострадали.

Отводнени са и избените помещения и приземни етажи на 30 кооперации.

Над 100 сигнала са получили екипите на пожарната след бурята. Имало е и два пожара, причинени от бурята, но са били овладени бързо.