Изчезването на малайзийския самолет не е инцидент. Това твърди пилотът Юън Уилсън, който прекарал месец в разследване на това какво се е случило с полет 370. В книгата си относно мистерията с „Боинг“-а той заявява, че изчезването на летателното средство е добре обмислено и изчислено, съобщава „Дейли Мейл“.
Книгата започва от летището в Куала Лумпур, откъдето излетя самолетът на 8 март. В нея се проследяват животите на 239 – е пътници, намирали се на борда на Боинга. Авторът е пътувал да Малайзия, за да проведе интервюта с близките на изчезналите пасажери, както и с местните власти.

Отговорът кой е виновен за трагедията и защо те се случи пилотът не споделя пред медиите. Той препоръчва незабавна промяна на мениджмънта на компанията, чиято собственост е самолетът.

Книгата на Уилсън, написана съвместно с журналиста Джеф Тейлър, обещава да шокира с разкритията си читателите.

„В името на роднините на хората от полета истината трябва да излезе наяве. Посетихме залата за заминаващи на летището, където семействата седяха развълнувани и в очакване на вест за полета. Със сигурност те заслужават повече от прикриване на истината“, смята Тейлър.

Точно в залата за заминаващи Тейлър бил осенен от прозрение: „Това, което се случи на полет MH370, не е инцидент. То е преднамерено и добре изчислено, защото не би трябвало да е възможно да се случи“.

Днес се навършват 100 дни от изчезването на самолета „Боинг“ от полет MH370 на Малайзийските авиолинии (“Malaysia Airlines”).