Турската компания "Гаранти-коза" купи търговския център "Аско Деница" в столичния квартал "Младост", както и няколко големи терена в съседство.

Идеята е на мястото да се вдигне мегакомплекс, в който ще има 800-900 апартамента, мол с разчупена архитектура, хотелска част и голяма фитнес зала, съобщава в. "Преса".

Строителството се очаква да започне за няколко месеца, както и продажбите "на зелено" на жилищата. Общата площ на придобитите парцели е 31.25 декара, които струваха 22.83 млн. лева на купувача. Продавач на "Аско Деница" и прилежащата земя е фирмата "Ди Ен Джи Асетс". Неин едноличен собственик е Любомир Павлов. Сделката е на стойност 10.366 млн. лева. Павлов от години инвестира в имоти. В последно време бизнесът му е главно на френската Ривиера, където строи луксозни къщи и ги продава на богаташи.

Втората сделка е за съседен парцел с площ 6.44 декара, като продавач там е дружеството "Деница имоти", също собственост на Любомир Павлов. За имота са платени 2.15 млн. лева. При третата сделка продавач е компанията "Недвижими имоти-София", която също се контролира от Павлов. Покупко-продажбата е за 10.27 млн. лева.

"Гаранти-коза" е сред най-големите строителни компании в Турция. Основните й проекти са в Истанбул, но има обекти в Саудитска Арабия, Русия и в страни от Централна Азия.