Най-силен е бил поривът на бурята в кв. Смирненски в Пловдив тази нощ. Заради паднало дърво на линията около Филипово временно бе спряно движението на влаковете по линията Пловдив-Карлово, а булевард "Копривщица" покрай жп линията прилича на бойно поле, предаде кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Паднали дървета, счупени клони затрудняват все още движението в града, скъсани проводници има на булевард "Македония", а на бул. "Никола Вапцаров" клон с дебелината на дърво е рухнал върху жиците. Наводнен е подлезът на Централна гара, проходът към автогара Родопи е затворен и пожарникари изпомпват водата.

Наводнено е и подземното съоръжение под бул. "Христо Ботев" до Централна гара. Водата в подлеза е стигнала до 40 см, ток няма. Без ток остана и голяма част от кварталът около Централна гара, в разстоянието до Стоматологичния факултет има много кал, счупени клони, затиснати под тях автомобили. Много от приземните етажи са наводнени. Над сто сигнала са получени в Противопожарна охрана за наводнени обекти и паднали дървета и клони. Синоптиците предупреждават, че и днес над града се очакват валежи - до обед небето беше ясно, но облаците вече се струпват, сиви и тежки.