Русенец получил 15 денонощия арест заради нападение с ритници над малолетни момичета, стана ясно от Русенския районен съд. Подсъдимият се признал за виновен, но отказал всякакви обяснения. При задържането му не бил изпробван за алкохол, но по свидетелски показания съдът приема, че е бил пиян.
Отчита се също, че в съдебно заседание, вече не под въздействието на алкохола, дори проформа не проявил съжаление, разкаяние и съчувствие към двете деца, макар че заради преживяната голяма уплаха сега ще им трябва психологическа помощ, съобщава brjag.bg.

Инцидентът станал на 3 юни на централния градски площад на Русе. Към 20 часа двете момиченца били на репетиция по балет, която свършила към 20. 00 часа. След това двете деца седнали на пейка пред Съдебната палата, където изчаквали идването на родителите си, за да ги приберат. Както стояли на пейката и си приказвали, балерините видели мъж да гони друг и да му вика да му върне запалката. Мъжът не успял да догони другия, който междувременно хвърлил запалката в градината в близост до децата.

Тогава побойникът отишъл при двете момичета и ги попитал кой си играе с неговата запалка. Те му отговорили, че не са виждали никаква запалка, той се ядосал и започнал да ги рита по краката.

Децата се разпищели за помощ, при което минувач издърпал хулигана и по телефона си се обадил на полицията. Пристигналите полицейски служители задържали нападателя и го отвели в Първо РУП на ОД на МВР – Русе, където му бил съставен акт дребно хулиганство. Съдът му дал максималните 15 денонощия арест.