До полунощ все още на места в южните и източните райони от страната ще има превалявания и гръмотевици. До сутринта явленията постепенно ще затихнат, облачността временно ще се разкъса.
Утре ще бъде с предимно значителна облачност. Отново главно в Южна България и североизточните райони ще има превалявания и гръмотевична дейност. На повече места и по-интензивни ще са явленията след пладне и до полунощ. Вятърът ще се ориентира от север в източните райони и от североизток ще бъде слаб. Максимални температури - между 25° и 30°, в София 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места по крайбрежието ще превали дъжд, в следобедните часове в южните райони и с гръмотевици. Сутринта вятърът ще е северозападен, до умерен, постепенно ще се ориентира от североизток-изток. Максимални температури: 23°-25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна. Ще превалява дъжд, главно след пладне и до полунощ, придружен с гръмотевици. В по-ниските райони вятърът ще придобие източна компонента, докато по високото ще се задържи от запад. Максимална температура на 1200 метра - около 18°, на 2000 метра: 10°-11°.

През следващите три дни въздушната маса ще бъде неустойчива. На много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици и усилвания на вятъра. Възможни са градушки. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°.