На 14 юни атмосферата над страната ще остане неустойчива. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, съобщиха от НИМХ.

На много места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в югозападните райони. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Преди обяд над планините ще предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-интензивни и на повече места ще са валежите в масивите от Западна България. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В предобедните часове над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температура на морската вода е 22° -23°.