На мъжете се пада „тежката задача" да бъдат по-оригинални, когато искат да се запознаят с някое момиче и да привлекат вниманието. На дамите им писна от клишетата и да се чувстват „една от многото" със заучени реплики като „Очите ти са толкова дълбоки, че направо мога да се удавя в тях!" и всякакви подобни. От друга страна, те искат уникален подход, който наистина да ги поласкае и да им покаже, че мъжът е готов да се бори за вниманието им.
И ето че някои господа все още не искат да си дават зор и да размърдат сивите си клетки и смятат, че като изръсят нещо провокативно, ще оставят незабравимо впечатление у жената/девойката.
В това няма нищо лошо, стига да направят точното попадение. В противен случай впечатлението ще е незабравимо, но в негативен план.


Ето и кои реплики ще се обърнат автоматично срещу вас, ако решите да ги използвате за заговаряне на обекта на вашия интерес:

1. „Обърни се, нещо ти падна."

Това е малко изтъркано, но за съжаление все още се използва. Дамата най-вероятно ще се обърне и после ще се почувства ядосана и засрамена, че се е вързала на коментара ви. Най-вероятно ще изсумти и ще направи някаква хаплива забележка. Със сигурност няма да я очаровате, така че не опитвайте това!

2. „Надявам се да знаеш как се прави изкуствено дишане, защото току-що накара сърцето ми да спре".

Сериозно ли? Може би трябва да почакаме няколко минути да видим, дали има нужда от реанимация – очаквайте подобен коментар от дамата, която няма да се трогне от опита ви да ѝ направите комплимент, а ще си каже, че искате единствено да се намърдате... в устата ѝ и после в гащите ѝ. Подобна реплика би могла да се приеме по-добре, ако вече се познавате с момичето или дори сте гаджета. Но като за начало на разговор с непозната сексуалният подтекст не е добра идея.

3. „Това, което виждаш през дънките, миличка, отговаря на истината. Искаш ли да ти покажа?"

Не е изключено дамата да се е загледала във вас и по-точно в някои ваши части, но идеята да я засрамите публично не е във ваша полза. По-добре ѝ се усмихнете с тайно задоволство, че тя вече се любува на вашето тяло, което пък означава, че ще откликне на заговаряне от ваша страна, било то дори и малко по-банално.

4. „Май си изгубих телефонния номер, може ли да взема назаем твоя?

По-полека, каубой! Първо се представи и кажи две три мили думи и след това атакувай с телефонните номера. Агресивното поведение понякога се приема добре, но е по-сигурно да не рискувате с него.