Най-добрият български състезател по ориентиране Кирил Николов-Дизела записа през уикенда поредния си нестандартен рекорд, съобщава Bgathletic.com. Атлетът успя да надбяга лифта от Драгалевци до „Бай Кръстю". Той измина разстоянието от 2.1 км с денивелация от 450 м и финишира с преднина от шест секунди пред машината.

„Доволен съм от постигнатото. Нямах никаква представа за колко точно се качва лифта. Когато пътеката се съедини с лифта, около 500 м преди финала, се озовах на 20 сек. след седалката, която гонех, не бях сигурен дали мога да я настигна. Но съм доволен от факта, че не се предадох и успях в последните 50 метра даже да я изпреваря", коментира Николов след финала.

През това лято Дизела изкачи върховете Мусала, Ботев, Вихрен, Черни връх и Руен за по-малко от 23 часа. С това свое постижение атлетът показа, че човешките възможности са неограничени.

Нестандартното състезание на Дизела с лифта на Витоша беше част от събитията за Move week 2013. Организатор на проекта Move week – Европейска седмица на спорта и физическата активност в Европа е ISCA /Международна асоциация за спорт и култура/, а координатор на кампанията за гр. София е Асоциация за развитие на българския спорт.