Банка ужилила жена от Пещера с над 2700 лева по кредитна карта, която потърпевшата не е искала и не е ползвала, пише Марица. За капак сега от финансовата институция са завели и дело срещу Нина Г. за 3600 лева, които тя изтеглила, за да погаси дълга. Началото на абсурдната история е през 2005 година, пише "Марица".Тогава от банката предложили на Нина Ц. да ползва кредитна карта. Жената отказала, но скоро след това получила пратка по куриер. Когато отворила пакета, Нина Ц. видяла, че вътре е кредитната карта. Въпреки това обаче жената не я ползвала и не е теглила и лев от нея. Между нея и финансовата институция нямало и сключен писмен договор, каквото е изискването на закона.

През май Нина Ц. получила честитка, че дължи 40 лева по кредитната карта. Поради страх от санкции пещерката ги платила, а в края на годината олекнала с още 114 лева. Така за периода от 2005 до 2010 година Нина Ц. платила 2760 лева на банката. През лятото на 2010 година пещерката изтеглила 3260 лева кредит от същата банка, като трябвало да внася по 95 лева всеки месец.

В началото на контракта изрично било записано, че заемът се отпуска за предсрочно погасяване на задълженията по кредитната карта. Нина Ц. направила вноски на стойност 712 лева, след което спряла да плаща, защото смятала, че останалата част от картата е издължила в периода 2005-2010 година.

От банката обаче най-нагло завели дело, за да я принудят да даде цялата сума от 3600 лева, като си включили и разноските по делото. Две съдебни инстанции вече се произнесоха в полза на жената. Магистратите бяха категорични, че кредитната карта на Нина Ц. е била издадена въз основа на нищожен договор, защото пещерката не е подписвала такъв документ.