Над 50 прокурори, следователи и полицаи участват в обиските в бизнес сградата на "Цар Борис III" 159 в столицата.

Обискират се основно офисите на Корпоративна търговска банка /КТБ/.

В момента се извършва прокурорска проверка, а служители на МВР оказват съдействие.

В същата сграда се намират и редакциите на ТВ7 и Нюз 7.

От прокуратурата заявиха, че ще дадат официална информация за проверката по-късно днес.

Полицейските служители, които стоят пред сградата на КТБ заявиха, че не могат да дават каквато и да е информация и препратиха медиите да се обръщат към пресцентъра на МВР.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че проверката по сигнал на "Протестна мрежа" срещу Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски тече. Вече са разпитани 12 служители на КТБ, без Василев, който е в чужбина.

По повод на информацията за проверка от представители на прокуратурата в TV7 и NEWS7, ръководството на телевизиите опровергава оповестените информации.

"Заявяваме, че телевизиите не са обект на подобна проверка. Работата в тях продължава в обичайния си режим. Екипите на медиите отразяват всички актуални събития", се казва в официално съобщение на TV7.

Управителният съвет на Корпоративна търговска банка АД заявява, че банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, каквито неверни твърдения се излъчват в публичното пространство. "Очакваме Прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Корпоративна търговска банка АД!", се казва в официално съобщение до медиите на КТБ.