Opel значително увеличава продажбите си в Европа за първите пет месеца на годината, съгласно предварителните данни. От януари до май, регистрациите на нови автомобили Opel се увеличават с 3.6 процента до 454,807 броя в сравнение със същия период на миналата година. Това съответства на 5.77 процентен дял от пазара на автомобили в Европа. През май Opel продаде 95,143 автомобила, а пазарният дял се увеличи до 5.96 процента.  

“Нашите автомобили са изключително популярни и благодарение на този факт имаме увеличените на продажбите на много, бележещи ръстове, пазари в Европа. Това се изразява и в поръчките на нови модели. Вече имаме над 240,000 заявки за  Mokka в Европа, над 90,000 за нашият мини лайфстайл автомобил ADAM и над  100,000 за нашия флагман, новата Insignia,” отбелязва членът на борда на директорите и отговорен за продажбите Кристиян Кюсперт. 

Успехът има израз на широка пазарна база. За първите пет месеца, Opel увеличи пазарния си дял в десет европейски държави. Сред тях е и Германия, където пазарният дял нарасна до 6.88 процента от общия пазар за първите пет месеца. През май пазарният дял достигна стойност от цели 7.26 процента. Компактният SUV модел Mokka бе номер едно по продажби в своя сегмент през май, както и през останалите  пет месеца на годината до май включително. Corsa се доказа като постоянен фаворит и стана номер едно по продажби в сегмента на малките автомобили през май. Zafira отбеляза второ място в сегмента на вановете с голям капацитет за първите пет месеца на годината.

В Обединеното кралство, Vauxhall защити позицията си на втората по големина марка за първите пет месеца на годината, както и за самия май. Insignia и Zafira оглавиха своите сегменти и за двата споменати периода. През май, Mokka също завоюва първенството в своя сегмент. Opel отбеляза особено високи успехи в Унгария през май, където стана пазарен лидер в целия автомобилен пазар.